viernes, 18 de diciembre de 2009

Va de mestres

Vull ser Mestre

Ha set un llibre molt interessant de llegir, la veritat que m’ha fet reflexionar bastant. Diu coses que están totalment lligats a la vida d’un Mestre peró que pot ser mai ho hagis pensat.
Es pensa moltes vegades que un Mestre només arriba a sa classe, ensenya el que ha d’ensenyar i torna a casa. Però no es així. Un Mestre no té la mateixa tasca que un pare o mare, pero si que és un pilar important a l’educació d’un nen. El nen té al Mestre com a exemple, i per aixó s’ha transmetre i ensenyar de la millor forma que sapiguem .
A la pregunta quin tipus de Mestre vols ser? Jo vull ser una mestra compromessa amb el meu treball i amb els nens. Per supost ensenyar tot el que pugui, pero no tan sols com a mestra sino també com a persona. Per poder transmetre als nens fa falta una energia positiva, ilusió i transmetre seguretat i confiança. Si una persona, sigui o no Mestre s’acosta a un nen pero no mostra interés per ell, no vol ‘perdre’ temps a conéixer-lo, el nen aixó ho nota. Un Mestre pot arribar a la classe, explicar el temari molt bé, peró si no ho fa amb ilusió, no li agrada el que fa, no beneficiará al nen ni a el mateix.
Jo vull ser tot el contrari, vull ser una mestra que pugui explicar i transmetre tot el que pugui peró el més important es que ells vulguin escoltar, que estiguin a gust i que la classe sigui un lloc agradable i que no sentin que és una obligació. Poder transmitir coses bones als nens, com pot ser el respecte cap als altrés i a l’entorn que els envolta, no tenir por a equivocare-se, sempre estar oberts a activitats noves…Aspectes que no s’han d’oblidar per ser un bon Mestre? Per començar, agradar-te els nens, són persones però encara són petits i s’ha de tenir paciéncia per treballar amb ells. Un Mestre ha d’ensenyar i per aixó ha de sebre com expressar-se i explicar. Pot ser molt llest, sebre de tot, peró si no ho saps transmetre, no serveix per a res. Un Mestre ha de disfrutar del que fa, agradar-li el seu treball, quan és així, és més fácil transmetre als demés. Si no ho disfrutes és més difícil transmetre d’una forma positiva,i encara més si parlem de nens.
Una classe ha de ser divertida, entretinguda i que a més s’aprengui.Sempre s’ha d’estar disposat per aprendre més, mai posar-se limits ni tancar-se portes. Mai és deixa de aprendre, i encara menys un Mestre. Un Mestre sempre ha de treballar desde el respecte, i conéixer els seus limits. Si parlem de l’escola i Mestre de fa anys, eren molt estrictes i fins i tot agresius. Avui en dia aixó s’ha acabat, per aixó un Mestre ha de sebre treballar i enfrentar-se a coses amb molta paciència i de manera positiva. Mai fent ús de la violéncia.
Al llarg de la nostra vida coneixerem a moltíssims nens, cadascun d’ells diferents que ens aportaran diferents coses i nosaltres a ells. A mi personalment em fa molta ilusió començar aquesta nova etapa d’estudis a la meva vida. No m’havia proposat mai abans treballar amb nens tan petits. El fet de poder ensenyar m’agrada molt pero ara encara més amb nens petits.
Els darrers tres anys per motius de feina( animadora d’hotel) he tractat molt amb ells. Se que no és el mateix que ser una mestra, pero es treballa molt amb nens i es molt interessant veure com cadascun dels nens te una forma diferent d’expressars-se, de comportar-se. Son personetes petites que volen ser escoltades, volen donar la seva opinió i els agrada ser independents. Jo vull ser, com ja he dit abans, una mestra en la que els alumnes confiin, comparteixen les seves idees. Amb ilusió, paciència i molt de treball començo aquesta nova etapa en la meva vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario